


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Naturalnie zagęszczony koncentrat soku owocowego w workach Bag-in-Box
Oferujemy skoncentrowane soki owocowe w workach typu Bag-in-Box dla hoteli, restauracji i całej branży gastronomicznej.
Soki owocowe Rauch dla gastronomii w workach BiB
Rauch jest producentem wysokojakościowych soków dla lokali gastronomicznych w workach BiB o pojemnościach 5 i 10 litrów, przeznaczonych do użytku w profesjonalnych dyspenserach do soków. Firma działa na rynku od 1919 roku.








Co to jest sok zagęszczony?
Soki zagęszczone to produkt, który został otrzymany z soku owocowego poprzez fizyczne usunięcie części zawartej w nim wody. Produkty przeznaczone do spożycia pozbawia się minimum 50% wody. Najczęściej spotyka się soki 5-6-krotnie zagęszczone.
Czy zagęszczony koncentrat soku owocowego jest zdrowy?
Koncentrat soku to sok owocowy, z którego wydobyto większość wody. Soki owocowe mogą składać się nawet w 90% z wody. Po wyeliminowaniu jej części pozostaje gęsty i ciągnący się płyn - naturalny koncentrat soku. Na pytanie czy koncentraty soków owocowych są zdrowe istnieje jedna poprawna odpowiedź – zdecydowanie TAK!
Sok tłoczony czy sok z koncentratu - jaki wybrać?
Na etykietach soków tłoczonych można czasem przeczytać, że są to tzw. soki NFC (ang. not from concentrate), czyli nie powstały z koncentratu soku owocowego. Sok z soku zagęszczonego jest najpopularniejszym i najczęściej spotykanym rodzajem soku dostępnym na rynku. Otrzymany sok owocowy zostaje zagęszczony poprzez usunięcie znacznej ilości wody (6-krotne zmniejszenie objętości). Tak powstaje sok zagęszczony, który łatwiej można magazynować i transportować. Koncentraty zagęszczonych soków owocowych są tańsze od tłoczonych, łatwiej i taniej jest je transportować i przechowywać niż kilka ton świeżych owoców, niezbędnych do produkcji soków tłoczonych.