Czekolada Amaretto na gorąco smakuje każdemu bez wyjątku. Jest doskonałą propozycją na każde spotkanie towarzyskie i słodki podwieczorek w gronie rodziny. Czekolada Cocoa Fantasy Smooth & Creamy może być przygotowywana w ekspresach lub metodą tradycyjną.
Ciesz się kubkiem rozgrzewającej i pysznej czekolady na gorąco z subtelną migdałową nutą. Ten bogaty i kremowy napój przygotujesz w kilka minut. Nasz przepis na gorącą czekoladę jest niezawodny..
Czekolada Amaretto na gorąco
- 400 ml mleka
- 200 ml śmietanki kremówki 30% albo 36%
- 4-5 łyżek czekolady pitnej COCOA FANTASY Milk Smooth & Creamy
- do dekoracji - bita śmietana, tarta czekolada lub cynamon
- po 1 łyżeczce syropu Amaretto na każdą porcję lub więcej do smaku.
Przepis na czekoladę z syropem Amaretto
Do kubka wsyp 4-5 łyżek czekolady Cocoa Fantasy Smooth & Creamy. Dodaj kilka łyżek mleka i rozetrzyj na jednolitą masę.
Do rondelka z grubym dnem wlej mleko i śmietankę kremówkę i zagotuj.
Dodaj czekoladę, wymieszaj i wyłącz płomień. Dodaj syrop Torani Amaretto i ponownie wymieszaj..
Rozlej gorącą czekoladę do filiżanek, udekoruj bitą śmietany i posyp kakao lub tartą czekoladą.
Czy wiesz, że…
Syrop smakowy Torani Amaretto to syrop zainspirowany słynnym likierem z Saronno we Włoszech. Delikatne orzechowe nuty i subtelna słodycz wyczuwalna w każdej kropli wzbogaci smak każdego napoju.