Producenci
Musse czekoladowo-kawowy Przepis na mus czekoladowo-kawowy
MoMusse czekoladowo-kawowy Przepis na mus czekoladowo-kawowy
Ten mus to naprawdę zdrowy sposób na rozkosz bez poczucia winy. Przepis na 4 porcje, przygotujesz wszystko w 15 minut, 3 godziny potrzeba, aby całość schłodzić w lodówce.

 

Jak zrobić mus czekoladowo-kawowy?

Składniki :
- 150 g kakao- u mnie czekolada do ekspresów Cocoa Fantasy Milk Smoofy&Creamy
- 3 łyżki espresso
- 100 g gorzkiej czekolady
- 3 jaja
- 3 łyżki brązowego cukru
- 200 g jedwabistego tofu sojowego
- opcjonalnie dekoracja z frużeliny malinowej, śmietanki czy świeżych owoców
 
 
 
mus czkoladowy cafitesse
 
 
 

Jak przygotować mus?

Kawę, kakao i czekoladę włóż do miseczki i rozpuść na krem w kąpieli wodnej. Kiedy masa będzie aksamitna ściągnij z ognia. Przetrzyj tofu  przez sitko, a następnie przełóż do miksera razem z kremem kawowo-czekoladowym. Oddziel żółtka od białek. Białka odłóż, a żółtka wrzuć do masy i zmiksuj wszystko na gładki krem. W osobnej misce ubijaj pianę z białek dodając powoli cukier. Delikatnie przełóż pianę do masy i wymieszaj wszystko łopatką powoli  i dokładnie. 
Gotowy mus przełóż do czterech salaterek i włóż do lodówki na około trzy godziny, aż zastygnie. Przed podaniem możesza przyozdobić wedle uznania i gustu!
 

Smacznego!

Wykorzystana przeze mnie czekolada do ekspresów to idealnie gładkie i kremowe kakao 14% z perfekcyjnie zbilansowanym smakiem. Starannie wyselekcjonowane ziarna kakaowe gwarantują szlachetny i niezastąpiony smak kakao. Można ją nabyć na CAFITESSE
 
Post powstał we współpracy z zkuchnidokuchni.pl
 
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl