Producenci
Promocje
Herbata w saszetkach Pickwick Slow Tea Różne smaki 3 x 25 szt.
Herbata w saszetkach Pickwick Slow Tea Różne smaki 3 x 25 szt.
179,99 zł 169,99 zł 146,33 zł 138,20 zł
szt.
Ekspres do kawy na ziarna Jacobs Douwe Egberts Giro do kawy ziarnistej z chłodziarką do mleka
Ekspres do kawy na ziarna Jacobs Douwe Egberts Giro do kawy ziarnistej z chłodziarką do mleka
13 999,00 zł 12 199,00 zł 11 381,30 zł 9 917,89 zł
szt.
Kapsułki Belmio Mix smaków 10x10 szt. kompatybilne z Nespresso®
Kapsułki Belmio Mix smaków 10x10 szt. kompatybilne z Nespresso®
189,99 zł 157,99 zł 154,46 zł 128,45 zł
szt.
Ekspres do kawy na kapsułki L'Or Mini kompatybilny z Nespresso®
Ekspres do kawy na kapsułki L'Or Mini kompatybilny z Nespresso®
577,99 zł 524,99 zł 469,91 zł 426,82 zł
Nowości
Herbata w saszetkach Pickwick Slow Tea Różne smaki 3 x 25 szt.
Herbata w saszetkach Pickwick Slow Tea Różne smaki 3 x 25 szt.
179,99 zł 169,99 zł 146,33 zł 138,20 zł
szt.
Ekspres do kawy na ziarna Jacobs Douwe Egberts Giro do kawy ziarnistej z chłodziarką do mleka
Ekspres do kawy na ziarna Jacobs Douwe Egberts Giro do kawy ziarnistej z chłodziarką do mleka
13 999,00 zł 12 199,00 zł 11 381,30 zł 9 917,89 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Herbaciane ciasteczka z rooibos, pomarańczami i czekoladą
Herbaciane ciasteczka z rooibos, pomarańczami i czekoladą

Ciastka do przygotowania w mgnieniu oka, bez wycinania foremkami, bez wałkowania. Te rozkoszne krążki to również świetny pomysł na drobny słodki prezent. Będą się elegancko prezentowały na przykład zapakowane w udekorowany świątecznie słoik.  

Składniki

170 g masła

130 g cukru

1 jajko

270 g maki typ 500

szczypta soli

2 łyżeczki herbaty Rooibos (u mnie mieszanka rooibosu, pomarańczy z wanilią i miodem)

20 ml soku z pomarańczy (można pominąć)

kandyzowana skórka z pomarańczy – 50 g do ciasta, 50 g do dekoracji

100 g ciemnej czekolady

Wykonanie

W misce miksera ucieramy masło z cukrem pudrem na krem. Wbijamy jajko, opcjonalnie sok pomarańczowy i jeszcze chwilę ucieramy.

W osobnej misce mieszamy mąkę, herbatę Rooibos i sól. Dodajemy kandyzowaną skórkę z pomarańczy, mieszamy.

Dodajemy suche składniki do maślanego kremu i ucieramy na wolnych obrotach, aż składniki się połączą. Gotowe ciasto powinno być gęste, ale lepkie.

Ciasto wykładamy na podsypaną lekko mąką stolnicę, dzielimy na dwie porcje. Z każdej porcji formujemy wałek o średnicy około 5 – 6 cm i zawijamy ciasno w folię spożywczą. Schładzamy w lodówce przez około 2 godziny, najlepiej przez całą noc.

 

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Kiedy piekarnik się nagrzeje wyjmujemy z lodówki pierwsza porcję ciasta i ostrym nożem kroimy na plastry o grubości około 0,5 cm. Krążki ciasta układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy przez około 15 – 20 minut lub do momentu zrumienienia wokół brzegów. Upieczone  studzimy na kratce. Następnie pieczemy druga porcję.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zanurzamy w niej jeden brzeg przestudzonego ciastka. Od razu część z czekoladą dekorujemy kandyzowana skórką pomarańczową i/lub posypką, orzechami, wiórkami albo sezamem. Układamy na papierze, aż czekolada zastygnie. Ciasteczka najlepiej smakują ze świeżo zaparzoną herbatą rooibos.

 

 

Do ciastek dodajemy zawartość dwóch saszetek herbaty Pickwick Rooibos Dreams Slow Tea – mieszanka rooibosu, pomarańczy z wanilią i miodem.

Herbata Pickwick Slow Tea ROOIBOS DREAMS to 100% naturalny produkt. Liście herbaty pakowane osobno w przeźroczyste saszetki, które uwalniają delikatny smak, kolor i aromat. Taka herbata to świetny pomysł na prezent, szczególnie dla amatorów ziołowego naparu z czerwonokrzewu. Intensywna mieszanka rooibosu, pomarańczy z wanilią i miodem tworzy nietuzinkowe połączenie, które przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom herbat.

 

wpis powstał we współpracy z tajemnicesmaku.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl